Toon zoekbalkToon menu

Kennisplein voor verpleging, verzorging, zorg thuis en eerste lijn
Huidletsel

Handige apps wondzorg

Zorgmedewerkers maken steeds meer gebruik van handige apps in de zorg. In het gebruikersonderzoek van Zorg voor Beter noemden de bezoekers twee gratis apps die zorgmedewerkers bij wondzorg en huidletsel gebruiken.

Wondwijzer of Cutimed Wound Navigator-app

Met de Cutimed Wound Navigator-app maak je altijd en overal een eenvoudige productselectie voor individuele wondverzorging in drie stappen:

  1. Meten. Bepaal interactief de grootte van de wond met behulp van de camerafunctie en een kalibratiemarker.
  2. Klikken. Voer alle relevante wondcriteria in: wondstatus, hoeveelheid wondvocht, diepte van de wond en wondtype.
  3. Vinden. Alle geschikte wondverzorgingsproducten worden weergegeven.

Je kunt de informatie over de wond en geschikte wondverbanden samenvatten in een wondrapport en dit delen met andere zorgverleners en aanbieders.

Wond Zorg App

De Wond Zorg App van Boomerweb is speciaal voor organisaties. Met deze app kunnen meerdere zorgverleners één complexe wond centraal behandelen. Je kunt per wond een map aanmaken, rapporteren en collega-zorgverleners uitnodigen in de map. Ook kan je zo het verloop gemakkelijk aan je cliënt laten zien. Zo is iedereen altijd op de hoogte van het verloop van de behandeling en de genezing. De Wond Zorg App vervangt het kleurenpalet, wattenstaafje, ruitjespapier en liniaal en voegt hier zelfs nog een actueel uitvoeringsverzoek aan toe. Het verloop van de wondzorg wordt online geleverd en bewaard op een manier die voldoet aan de NZA-eisen.

Lees meer op Zorg voor Beter

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op Zorg voor Beter? Lees dan eerst de spelregels door.Reacties

samantha 25/2/2022

welke wet en regelgeving zijn er voor de wondzorg app??


Aditi Joshi 15/2/2021

Goedemorgen,

Is de app Wondwijzer ook beschikbaar voor een iPhone 11 PRO. iOS 14.5 versie. Ik kan het namelijk niet via de link downloaden omdat er geen versie van beschikbaar is.

Is er een andere manier om het alsnog te downloaden?

Ik hoor het graag!

Met vriendelijke groet,

Aditi Joshi


Annemieke Koning 31/8/2016

Zo te zien is de Wondzorgapp inderdaad niet beschikbaar voor Windows mobile. Ik ken helaas ook geen alternatieve apps.
De ontwikkelaar van de app is Boomerweb (https://www.boomerweb.nl/wond-zorg-app.html). Misschien kunt u rechtstreeks met Boomerweb contact opnemen om te vragen of er plannen zijn om in de toekomst een Windows versie uit te brengen?
Met vriendelijke groet,
Annemieke Koning


Marie-Ange Lemmens 26/8/2016

Hallo
Ik heb een Microsoft Lumia voor mijn werk. Hierop staan alle gegevens van de cliënten die ik verzorg. Helaas kan ik alle app van wondwijzer niet downloaden. Hebben jullie een alternatief!
Groet,
Marie-Ange.