Free Learning Incontinentie Preventie
Wat kun je als zorgverlener doen om incontinentie bij ouderen te helpen voorkomen? In de Free Learning module ‘Incontinentie Preventie' draait het om ‘functionele incontinentie’. Dat is een vorm van incontinentie, die wordt veroorzaakt door onvoldoende mobiliteit, verminderde motorische of cognitieve vaardigheden. Of door omgevingsfactoren zoals te weinig toiletten of een niet goed toegankelijk toilet. Verreweg het grootste deel van de cliënten in de langdurige zorg heeft last van deze vorm van incontinentie. Volg de gratis Free-learning van LOCOmotion en Vilans en behaal een certificaat.
Volg de module Incontinentie Preventie op www.free-learning.nl
Gratis e-learning: huidletsel door incontinentie
Hoe ontstaat huidletsel bij incontinente ouderen? Wel eens gehoord van ‘Incontinentie Dermatitis’, of IAD? Nee? Toch komt IAD heel veel voor en wordt het vaak verward met vochtletsel of decubitus. Dat is niet verstandig omdat je deze (soms zeer ernstige!) vormen van huidschade anders moet behandelen. Risicofactoren voor IAD zijn bijvoorbeeld het gebruik van vette huidzalf, frequent wassen met water en zeep, stevig boenen en afdrogen en natuurlijk diarree, urine en feces op de huid. Doe de gratis e-learning Incontinentie-dermatitis (IAD) (duur: 15-30 minuten) op Free-learning.nl.
Toiletgang bij dementie
Toiletgang bij dementie legt uit wat goede zorg bij incontinentie is. Het biedt praktische handvatten om onnodige incontinentie in zorgcentra terug te dringen en zo de kwaliteit van leven van kwetsbare ouderen met dementie te verbeteren. Helpenden, verzorgenden en verpleegkundigen kunnen met dit boek direct aan de slag om de hulp bij toiletgang beter, sneller en met respect en aandacht voor de cliënt te laten verlopen.
Bestellen: Toiletgang bij dementie via bol.com.