Toon zoekbalkToon menu

Kennisplein voor verpleging, verzorging, zorg thuis en eerste lijn

Vragen over valpreventie

Weet jij een antwoord op een vraag? Klik op de vraag en help je collega’s verder!
Valpreventie
Valpreventie > MIC melding bij geaccepteerd valrisico
View modes: 
User avatar
Guest
Deborah - 27-2-2019 11:36:10
   
MIC melding bij geaccepteerd valrisico
Hallo,

Moet je bij een geaccepteerd valrisico toch nog een MIC (melding incident cliënt) invullen?

Ik handel sinds kort de mic meldingen af in onze organisatie en ik krijg van sommige cliënten soms wel 10 mic meldingen per week over vallen.
Alle adviezen en mogelijkheden zijn bekeken maar het vallen bij deze cliënt hoort nu eenmaal bij haar ziektebeeld en is geaccepteerd, dit staat ook vermeld in haar zorgdossier.

Wie kan mij verder helpen?

User avatar
Guest
Deborah - 5-3-2019 12:13:59
 
Was this post helpful?   Yes | No
RE:MIC melding bij geaccepteerd valrisico
Dank Zorg voor Beter voor het artikel van 28-2-2019 over het dilemma ‘ Moet ik als er een geaccepteerd valrisico bij de cliënt is, elk volgend valincident melden via een MIC- formulier?’

Dankzij dit artikel antwoord gehad op bovenstaande vraag van mij.

Als er een geaccepteerd valrisico bij de cliënt is, is het melden van elk volgend valincident via een MIC-formulier verplicht.
Wanneer geconstateerd is dat het vallen ontstaat door de cliënt zelf kan er multidisciplinair besloten worden om te stoppen met het melden van deze valincidenten.

Uiteraard blijft het nodig om bij een val van diezelfde cliënt met een geaccepteerd valrisico je altijd af te vragen: is hier spraken van een vermijdbare situatie die betrekking heeft op de kwaliteit van zorg. Zo, ja dan is een MIC-melding toch nodig. Wanneer een cliënt met een geaccepteerd valrisico bijvoorbeeld over het snoer van de stofzuiger valt, is er sprake van een vermijdbare situatie.