Toon zoekbalkToon menu

Kennisplein voor verpleging, verzorging, zorg thuis en eerste lijn

Zinvolle robotica in de zorg

In de Zorg voor Beter-werkplaats ‘Zinvolle robotica in de zorg’ hebben Vilans, hogeschool Windesheim, tien ouderenzorgorganisaties en verschillende lectoren en docenten samen gewerkt aan handvatten voor de zinvolle inzet van robotica in de zorg.

werkplaats zinvolle roboticaDe opzet van de werkplaats was kort cyclisch. Bij de start stonden prangende vragen over robotica van zorgprofessionals en docenten centraal. In vier bijeenkomsten maakten zorgorganisaties kennis met verschillende robots en hun mogelijkheden. Elke deelnemer experimenteerde vervolgens met een robot in hun organisatie.

Kennisproducten beroepspraktijk én onderwijs

robots in de zorgDe kennis en opgedane ervaringen met de robots werden gedeeld in de werkplaats. De geleerde lessen en ervaringen uit het onderwijs zijn gebruikt voor de ontwikkeling van kennisproducten voor de beroepspraktijk én het onderwijs. Praktische informatie en filmpjes over tien robots, (les)materialen om aan de slag te gaan met robotica, tips en ervaringen uit de praktijk zijn het resultaat. De resultaten en ervaringen zijn gepresenteerd tijdens een afsluitende robotparty met meer dan tachtig deelnemers. De informatie en producten zijn terug te vinden op www.zorgvoorbeter.nl/robotica

Bekijk ook het lesmateriaal over zorgrobots

Meer informatie

Meer weten over de werkplaats Zinvolle robotica? Neem contact op met Lotte Cornelisse, medewerker Vilans, l.cornelisse@vilans.nl, 06 460 538 26. Deze werkplaats werd gefinancierd door ZonMw en Sia (Nationaal Regieorgaan Praktijkgericht Onderzoek).

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op Zorg voor Beter? Lees dan eerst de spelregels door.