Toon zoekbalkToon menu

Kennisplein voor verpleging, verzorging, zorg thuis en eerste lijn

Inspiratiebundel Tijd voor de toekomst

De wijkverpleegkundige is terug van weggeweest en profileert zich als de verbindende schakel in de buurt tussen Ziekte en Zorg (ZZ), Gezondheid en Gedrag (GG) en Mens en Maatschappij (MM). Hij of zij werkt samen met de huisarts en het ziekenhuis, maar kent ook het netwerk van zorg en welzijn in de wijk. Een nieuwe invulling van haar rol in het kader van de transitie vraagt om nieuwe kennis en voorbeelden, maar ook om het benutten van kennis die er al is.

Inspiratiebundel tijd voor de toekomst

Inspiratiebundel voor wijkverpleegkundige

De online inspiratiebundel Tijd voor de toekomst biedt inhoudelijke ondersteuning, handvatten en inspiratie op vier voor de transitie relevante thema’s:

  • collectieve preventie
  • ondersteunen van zelfmanagement
  • wijkgericht werken
  • samenwerken met andere partijen

Het doel is om wijkverpleegkundigen te inspireren en te prikkelen om zelf aan de slag te gaan met één of meerdere thema’s. De kennis wordt daarom aangeboden in een aantrekkelijk jasje met veel ruimte voor tools en voorbeelden uit de praktijk. De inspiratiebundel is met grote zorgvuldigheid ontwikkeld door Vilans in samenwerking met V&VN en met gebruikmaking van de meest actuele gegevens tot stand gekomen.

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op Zorg voor Beter? Lees dan eerst de spelregels door.