Toon zoekbalkToon menu

Kennisplein voor verpleging, verzorging, zorg thuis en eerste lijn

Valpreventie

Gratis e-learning Verhoogd valrisico signaleren 18/09/2020

Vallen is een groot probleem onder ouderen. Elke vijf minuten komt er een oudere op de spoedeisende hulp na een valongeval. Hoe kunnen we er voor zorgen dat ouderen zo min mogelijk vallen? Doe vandaag nog de gratis e-learning ‘Verhoogd valrisico signaleren en inschatten’.

Van 28 september tot en met 4 oktober is het Valpreventieweek. Een jaarlijks terugkerende week waarbij VeiligheidNL samen met landelijke partners en lokale (zorg)professionals door het hele land aandacht besteden aan bewustwording en kennisverspreiding over valpreventie.

Verhoogd risico herkennen

Een eerste belangrijke stap in het voorkomen van valongelukken is het opsporen van ouderen met een verhoogd valrisico. Zorgverleners spelen hierin een belangrijke rol. Hoe herken je een verhoogd valrisico? Dat leer je in de e-learning ‘Verhoogd valrisico signaleren en inschatten’.

Naar de e-learning Verhoogd valrisico signaleren en inschatten op veiligheid.nl

E-learning gratis tot en met valpreventieweek

De e-learning duurt ongeveer 1,5 uur en is gratis tot en met de Valpreventieweek (vooraf registreren). Voor het volgen van de e-learning zijn 2 accreditatiepunten toegekend. Na de Valpreventieweek, vanaf 5 oktober, zijn de kosten van de e-learning zonder accreditatie €9,95 (excl. 21% BTW) en met accreditatie €29,95 (excl. 21% BTW).

Wat leer je?

In de e-learning leer je onder andere wat de omvang van de problematiek is en wat achterliggende oorzaken zijn. Je leert hoe je verhoogd valrisico signaleert en hoe je een oudere doorverwijst. Je krijgt adviezen over het voorkomen van een val en hoe je het gesprek kunt voeren met ouderen over valrisico's en valpreventie.

Voor wie? 

De e-learning is ontwikkeld voor (zorg)professionals in de ouderenzorg, die een signalerende rol willen en kunnen spelen. Zoals verzorgenden, (wijk)verpleegkundigen, thuiszorgmedewerkers, praktijkondersteuners, paramedici en welzijnsmedewerkers. Maar ook teams of regionale samenwerkingsverbanden die meer kennis willen over valgevaar en valpreventie gezamenlijk willen oppakken.

Materialen Valpreventieweek

Op veiligheid.nl vind je een toolkit met materialen die je kunt downloaden en inzetten. Zo is er een handig vragenkaartje om het valrisico in te schatten en zijn er poster en banners. Ook is er een Facebook-pagina, waar deelnemers tijdens de Valpreventieweek hun verhaal of foto kunnen delen. Zo inspireren we elkaar om valongelukken bij ouderen te verminderen. 

Naar de Valpreventieweek 2020 op veiligheid.nl 

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op Zorg voor Beter? Lees dan eerst de spelregels door.Reacties

Kitty wiegmink 4/10/2020

Ik wil graag de gratis e learning doen maar begrijp niet waarom ik dan iets in een winkelmandje moet bestellen en factuurgegevens moet invullen terwijl dit on line en gratis is?
Een vraag om een big registratie voor de accreditatie punten zie ik niet.
Om deze reden vraag ik dit nu niet aan, ik vind het vreemd.


Eline Willaert 24/9/2020

Ik heb hetzelfde probleem met de postcode, woon ook in België. Kan hier iets aan gedaan worden?


Aaltje 23/9/2020

Is het mogelijk deze e-learning digitaal te doen? Ik woon niet in Nederland.


Raes Gunther 23/9/2020

Beste,

Ik ben actief als beleidsmedewerker kwaliteit in een psychiatrisch ziekenhuis in België. Ik had mij graag ingeschreven voor de gratis e-learning module 'valpreventie, maar de postcode van mijn organisatie in België (psychiatrisch centrum Ariadne) wordt niet erkend, vermoedelijk omdat dit in België is. Kan dit op één of andere manier opgelost worden?