Toon zoekbalkToon menu

Kennisplein voor verpleging, verzorging, zorg thuis en eerste lijn

Vernieuwend zorgen

Minister Helder presenteert haar plannen voor de ouderenzorg 16/06/2022

Conny Helder, minister voor Langdurige Zorg en Sport, komt op 4 juli naar het congres van Waardigheid en trots. Ze presenteert deze dag haar plannen voor de toekomst van de ouderenzorg en specifiek de verpleeghuiszorg. Jij kunt op het congres je vragen aan haar stellen, dus zorg dat je erbij bent!


Toekomstbestendig maken ouderenzorg

Minister Helder heeft zelf veel ervaring met de verpleeghuiszorg, als bestuurder van tanteLouise én als bestuurslid van branchevereniging ActiZ. Ze gaat op het congres in gesprek met dagvoorzitter Lennart Booij over het toekomstbestendig maken van de ouderenzorg. Dat is een enorme uitdaging gezien de toenemende vergrijzing en de tekorten aan personeel en mantelzorgers. De ouderenzorg – en ook de verpleeghuiszorg – gaat echt veranderen de komende jaren. Het moet én het kan. Hoe de minister dat wil bereiken, vertelt ze op het congres.

Meer weten en aanmelden

Meer weten over het congres? Lees dan hier verder. 
Ben jij enthousiast en wil jij je meteen aanmelden? Doe dat dan hier. 

Lees meer op Zorg voor Beter

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op Zorg voor Beter? Lees dan eerst de spelregels door.Reacties

Janet Zuiderwijk 2/10/2022

Vandaag WNL gezien. Ben me naar geschrokken van de plannen van mw. Helder. Totaal onrealistisch om dementerenden en lichamelijk beperkten die niet voor zichzelf kunnen zorgen, geen verpleeghuiszorg meer aan te bieden. Wat een klinische benadering van hoe mensen moeten worden behandeld. Het sluiten van bejaardenhuizen was al een catastrofe en zorgde voor veel eenzaamheid. Nu mogen dementerenden het zelf maar uitzoeken met zorg via robot en beeld. Het is toch vreselijk. En mantelzorg is er bijna niet meer want men is verplicht om veel te werken om de kosten van levensonderhoud te betalen. Ik ben er gewoon 'ziek' van als ik deze mw. Hoor praten.