Toon zoekbalkToon menu

Kennisplein voor verpleging, verzorging, zorg thuis en eerste lijn

Corona

Bezoek mogelijk bij meer verpleeghuizen 22/05/2020

Vanaf 25 mei wordt bij meer verpleeghuizen bezoek mogelijk: één vaste bezoeker per bewoner. Vanaf 15 juni is deze beperkte vorm van bezoek mogelijk bij alle verpleeghuizen, indien het verpleeghuis vrij van corona-besmettingen is. Vanaf 1 juni kunnen ouderen weer naar de dagbesteding. Vanaf 15 juli zijn weer meer bezoekers per bewoner toegestaan, indien mogelijk. Dit heeft premier Rutte op de persconferentie van 19 mei bekend gemaakt.

Vernieuwd: Handreiking bezoekregeling

Vanaf 11 mei was bezoek bij 26 verpleeghuizen in beperkte vorm mogelijk; één vaste bezoeker per bewoner. Elk verpleeghuis maakt zelf een plan voor de aangepaste bezoekregeling, waarvoor een handreiking is gemaakt. Naar aanleiding van de eerste ervaringen met een bezoekregeling van 26 verpleeghuizen is de handreiking nu geupdate. Er is meer aandacht voor de volgende fasen van versoepeling. De handreiking is gemaakt door ActiZ, Alzheimer Nederland, LOC, V&VN, Verenso en Zorgthuisnl.  

Verpleeghuizen waar bezoek al toegestaan is

Vanaf 11 mei is bezoek al toegestaan in verpleeghuizen, waaronder deze (niet compleet): 

Van Julsingha in Delfzijl Reggersoord in Meppel
Talma Hûs in Feanwâlden De Dormig in Landgraaf 
Oude Pastorie in Huizen Hof te Berkel in Horst 
De Ruwaard in Oss Sint Agnes Heemskerk
Hagedonk in Prinsenbeek Walraven Bennekom
Ter Reede in Vlissingen De Lindenhof Vorden
WZH Prinsenhof Leidschendam Lelypark Wieringerwerf
   
Bekijk de volledige lijst van 26 zorgaanbieders waar bezoek nu is toegestaan op de website van ActiZ

Voorwaarde: vrij van besmetting

Verpleeghuizen kunnen in aanmerking komen als ze vrij van besmettingen zijn. Ook worden er onder andere voorwaarden gesteld ten aanzien van hygiëne, beschermingsmiddelen en personeelsbezetting. Bovendien is het belangrijk dat bij bezoek de anderhalve meter afstand kan worden gehouden. 

Bezoekverbod sinds 20 maart

Sinds 20 maart geldt een bezoekverbod voor verpleeghuizen. Er wordt alleen bezoek toegelaten bij mensen die stervende zijn. Maar hoe langer dit bezoekverbod geldt, des te groter wordt de impact. Ook met name voor bewoners met dementie, die de situatie niet kunnen begrijpen.

Creatieve oplossingen bij bezoekverbod verpleeghuizen

Reageer op deze pagina

JOUW REACTIE
Wil je een link invoegen in de tekst? Zet de link tussen vierkante haken: [www.zorgvoorbeter.nl]



Reacties

Ank 1/6/2020

Echtgenoot en mantelzorger.
Nou Jose wat treffen deze mensen het dan!
Mijn echtgenoot 88 en het is vandaag dag 78 -dus 11 weken-dat er nog steeds alleen videobellen en tuinbezoek kan!( en dan ben je 56 jaar getrouwd)
Oja ,vorige week kwam het bericht dat er versoepeling v d bezoekregeling is : nu mag men - je leest dit goed- maximaal n kwartiertje in het gebouw op bezoek! met toezicht en 1,5 meter! Alleen voor echtparen iedere werkdag dus maximaal n kwartiertje!
Schrijnend om te weten dat deze bewoners bijna alleen op balkon en huiskamer doorbrengen!
Wat zou ik graag n ommetje willen maken of in de tuin bij het tehuis willen zitten : helaas dit kan niet na tuinbezoek gelijk weer terug naar de afdeling!


jose 1/6/2020

familielid en zorgmedewerker.
De cliënten mogen wel met een familielid ergens naar toe op de koffie, lopend door het dorp ( waar vreemde met ze praten) maar mogen niet naar andere familieleden waar ze mee in de auto moeten.
wat het verschil. Zet de huizen gewoon open voor eigen familie bezoek, vlgs mij zijn de cliënten dan minder vatbaar. Iemand die ziek is komt immers niet op bezoek.


M.Jacobs 31/5/2020

Laat aub de ouderen mensen in de verpleeghuizen weer gewoon bezoek ontvangen. Ik als dochter en mantelzorger kan toch zeker goed en verantwoord met de 1,5 meter afstand rekening houden. Iedereen wilt toch het beste voor zijn moeder of vader. 11 weken je moeder achter een raam bezoeken... het is goed geweest! Ook voor mij is het verschrikkelijk om zo weinig naar mijn moeder te kunnen gaan.


Karin ter Hoeven 30/5/2020

Nu de regering groen licht heeft gegeven vanaf 25 mei zijn er toch nog verzorgingshuizen die de bewoners (onnodig) gevangen houden. Carinova opende slechts 1 vestiging, de overige moeten wachten. Zij houden dus hun eigen “pilot”. Ik meen me te herinneren dat er landelijk al een pilot was. 2 weken extra gevangenschap dus voor de bewoners. En dan? Geen bezoek op hun eigen kame maar onder toezicht!!! Hoe lang gaat dit nog duren? Staat er ergens een gebouw met leegstaande kamers waar we de verantwoordelijke mensen 3 maanden kunnen onderbrengen tussen 4 muren? Ramen overbodig want met dit soort kortzichtigheid heb je die niet nodig.


Mark 30/5/2020

Zorg voor beter...........voor wie?
We gaan weer naar school/ de kinderen/
De treinen rijden weer/ we vliegen weer/ we winkelen weer/ we pakken weer pilsje op terras/ we mogen weer hapje eten buiten de deur/ we mogen weer vakantieplannen maken...YEAH!!

Maar.........we laten ons pap en mam mooi zitten waar ze zitten, gewoon op hun kamer, verstoken van contact. We waren al nooit positief over de oudjes, dus nee geen probleem hoor!
Ze merken er toch niets van.. gewoon zo laten zoals het is.

Schandalig!! Wordt het nu zo langzamerhand geen tijd dat de kinderen er wat aan doen en voor hun ouders zorgen: wat betekent:
kopje koffie drinken, niet op de kamer, dan wel op terras buiten ( er zijn genoeg zorgcentra waar ik dat heb gezien de laatste tijd). Wandelen met rollator, gewoon weer in de buitenlucht.
Wees lief voor ze en trakteer ze op ijsje of borrel, lekker genietend van de zon buiten/ hou afstand.
En geniet van deze tijd, want we hebben veel in te halen. Er is veel onnodig leed gepasseerd. maak er een einde aan mensen, gebruik je gezonde verstand! En zorg dat je in deze tijd nog meer aan dacht geef aan je moeder/ vader. Maar doe dat vooral zoals alle anderen in Nederland dat doen. Haal de ouderen uit hun isolement!! AUB!!


sascha 30/5/2020

De terrassen mogen open/ 1.5 mtr afstand
De winkelstraten zijn weer aardig vol.
We mogen naar Frankrijk op vakantie.
Maar onze ouders moeten op de kamer blijven, als 'n gevangene, al 10-12 weken nu, verstoken van bezoek van kinderen en kleinkinderen. Niet eens naar buiten voor wandeling of met scootmobiel er even uit. Een schande is het. Dit beleid slaat nergens ( meer ) op. Er komen zoveel mensen van buiten het pand in zonder mondkapje/ beschermende kleding, die lopen kris kras door het pand. En zij/ de ouderen, zijn verplicht binnen te blijven, op de kamer, zonder bezoek. Nu met mondkapje voor half uur. Dit is zo belachelijk inmiddels. Als ik kind van ouder was in verzorgingshuis dan zou ik mijn vader of moeder mooi mee naar buiten nemen, de buitenlucht in. Het is mooi geweest!! Tijd voor actie!! Het leed voor deze mensen is zo gigantisch, zo onmenselijk te zijn verstoken van contact met de kinderen. Als ze overlijden kun je het nooit meer goed maken. Kom je nooit van het schuldgevoel af je vader of moeder in de steek te hebben gelaten.
Terwijl Nederland zich met de mooie Pinksterdagen opmaakt voor terrasje pakken, met de ( volle ) treinen naar Zandvoort te gaan....tenslotte is dat niet verboden/ je wordt geadviseerd thuis te blijven!! We de parken op gaan zoeken, de Efteling en dergelijke dingen ook weer open gaan, laten we o(ma) van 92 jaar lekker op haar eigen kamer vereenzamen! Hoe bestaat het!
Wat voor mensen zijn dit die dit bedacht hebben?
Over paar jaar blijkt dat het totaal onnodig was en hebben familieleden groot psychologisch probleem inmiddels vanwege alle nare schuldgevoelens t.o.v de corona maatregelen voor de verzorgings en verpleeghuizen. Kom in actie mensen en haal je moeder uit haar kamer, met 1.5 meter naar buiten, zonder mondkapje, dat gaat best lukken. En daarna een dikke knuffel!!
Ik gun het de ouderen van harte...


joke 30/5/2020

het is wat voor al die ouderen, fijn als het straks afgelopen is met de detentiemaatregelen


Henny Smeets 28/5/2020

Ik heb met iedereen te doen in een verpleeghuis. Mijn moeder kwijnt weg. Zij heeft een enorm heimwee naar haar kinderen. We zijn met z'n negenen en dan mag er 1 kind een half uur bij moeder op bezoek. Het is te gek voor woorden!!!!! Met het mooie weer wordt ze zelfs niet even buiten gezet. Het is net een gevangenis voor haar!!!! Welk recht heeft men om haar het contact met haar kinderen te ontzeggen?
Het welzijn staat bovenaan het lijstje! Straks is zij er niet meer dankzij deze maatregelen!!! We moeten veel meer van ons laten horen. We zijn met zijn allen te bescheiden. Ik weet niet wat we nog meer moeten doen dan een petitie tekenen. Help ons a.u.b.
Sterkte iedereen die hier mee te maken heeft.


Regina 25/5/2020

Dochter van moeder in verpleeghuis. Het is prachtig weer maar mijn moeder zit als een gedetineerde opgesloten. Ze is fit in het hoofd en niet dement, maar lichamelijk gehandicapt door een CVA. Haar zelfbeschikkingsrecht is haar afgenomen. De gezondheid wordt er niet beter op door te weinig beweging, geen fysiotherapie en binnen zitten. De kille sobere bezoekregeling vinden wij niks. Het bezoek moet plaatsvinden in een daarvoor aangewezen ruimte waar iedereen om de beurt een bezoekje mag brengen. Er zal maar iemand met corona tussen zitten, dan hangt het daar in de lucht. Teveel risico. Op eigen kamer mag niet maar is veiliger. Mijn moeder zou zo graag willen dat ik een wandelingetje met haar zou mogen maken in het parkje rondom het verpleeghuis. Risico op besmetting buiten is er amper. Maar het mag niet. Ze is gevangen tegen haar wil. Kan dat juridisch gezien eigenlijk wel..?!! Ze leidt eronder dat ik niet buiten een wandelingetje met haar mag maken. Zoals het nu al maanden gaat is wreed en onmenselijk. De mensen worden hier ziek van en de weerstand vermindert. Ondertussen worden bewoners besmet door personeel, en dat personeel bestaat ook uit stagiaires! en schoonmakers, die daar werken zonder bescherming! En ik als dochter mag dan niet bij mijn moeder op haar kamer komen of even met haar naar buiten??!! Het klopt niet, het is een SCHANDE hoe die mensen in verpleeghuizen nu moeten leven, zonder een normaal contact met familie en zonder een wandelingetje buiten met dit mooie weer. Ik ben er ook heel verdrietig door.


Henk ten Caat 20/5/2020

Nu heb ik een vraag woon in verpleeghuis zit er puur voor verzorging maar zou heel graag met mijn schootmobiel er op uit willen de natuur in maar daar over word niet gepraat wij zijn goed bij ons verstand en worden maar opgesloten in mijn kamer je spreek niemand het is verschrikkelijk allemaal men weet nog niet half wat er achter die muren af speelt . En wat de bezoek regeling betreft word ook moeilijk voor me mijn vrouw moet 40km. bij mij vandaan komen kan zelf heel slecht geen auto geen taxi vergoeding nou ga er maar tegen aan. Ik zou graag bij haar op bezoek willen maar weet niet of dat kan. Ik voel me net een gevangene en die heeft soms nog meer vrijheid.


Annet de Boer 19/5/2020

Familielid bewoner verzorgingshuis
Naar buiten lukt nu even niet en dat geeft veel verdriet
De Corona heeft ons in de macht en heeft veel leed toegebracht aan onze wereld en leefpatroon, naar buiten is plos niet meer gewoon
De toekomst is onzeker, dat maakt ons bang. Wanneer mag ik naar buiten, het duurt al zo lang. Je beseft meer dan ooit dat je elkaar nodig bent. Het gemis is iets dat nooit Sent. Je wilt het wel uitschreeuwen ik wil eruit. Maar het geeft geen fluit, binnen blijven is realiteit.
Maar iedereen daarbinnen moet weten, we zijn jullie niet vergeten. Medeleven in de vorm van een kaart of brief zeggen: hou vol want ik heb je lief.
Nog even en Corona is verleden tijd zullen we hopen. En dan gaan eindelijk de deuren weer open. Naar buiten is dan weer gewoon, maar blijft voor altijd BUITENGEWOON


Ank 19/5/2020

"Zorg roept op toegezonden leefstijl"
Nu vandaag 19 mei te lezen op pagina honderdveertien van teletekst!
Ik ben mantelzorger.


Ank 19/5/2020

Mantelzorger .
"Zorg roept op tot gezonde leefstijl juist in deze coronatijd belangrijk.
Dat zeggen 1600 artsen,wetenschappers en andere zorgprofessional in een oproep aan de politiek,bevolking en industrie.
Mensen die fit zijn ,zijn beter opgewassen tegen het virus!
Hoe kan het dan toch dat wij mantelzorgers moeten toekijken hoe onze geliefden in tehuizen "gevangen"worden gehouden en niet meer buiten komen en ook binnen het gebouw nauwelijks nog beweging krijgen!
Bv mijn man is in 2 mnd tijd maar liefst 4 kg aangekomen juist door het vele zitten,kopjes koffie met enz .
Dit is niet ok en valt bij mij echt niet onder "kwetsbare ouderen beschermen"
Het is te hopen dat men dit nu eens spoedig onder de loep neemt en de" gevangenen "laat wandelen in de tuin van het tehuis waar ze verblijven!

,


Maria Louise 18/5/2020

Hallo!

In deze crisis waarbij het bezoek verbod vele mensen raakt zijn prachtige alternatieve mogelijkheden bedacht om een geliefde te kunnen zien of spreken. Een raam visite, telefoontje, kaartjes, bloemen, lekkernijen, een quarantainer, een bezoek tent etc.
Voor mensen die geen beperking hebben aan het verstand, en alleen lichamelijke problematiek hebben zijn deze omstandigheden erg lastig, maar kunnen de maatregelen nog begrepen worden.
Zijn er ook oplossingen of mensen die ervaring hebben met bepaalde bezoek mogelijkheden voor dementerende mensen woonachtig in een gesloten verpleeginstelling die nog kunnen lopen, en dus de ruit uit een quaranair proberen te slaan om uit alle macht bij hun geliefde te kunnen komen. Deze mensen kunnen niet begrijpen waarom er een raam tussen zit, waarom hun geliefde/familie ze niet mag vasthouden. Voor deze doelgroep, vaak uitbehandeld is er geen passende oplossing om het gemis van familie, aanraking en een vertrouwd gezicht te vervangen. Ze begrijpen soms niet eens meer hoe een telefoon werkt! Beeld bellen levert geen contact op maar enkel extra verward gedrag. Kaartjes zijn leuk, maar de woorden vinden geen vertroosting.
Het enige wat deze doelgroep nodig heeft is de liefdevolle aanwezigheid (zonder afstand!) van hun geliefde of familielid.. lichamelijke aanrakingen (een knuffel of het vasthouden van een hand) zorgt dat ze het contact met hunzelf niet verliezen en neemt onrust weg.

Respect voor de zorgmedewerkers die proberen de plek van deze familieleden in te nemen, en zo goed mogelijk de zorg en liefde te kunnen geven aan deze mensen. Laten we hopen op een versoepeling van het bezoek verbod, en een snelle actie hierin van de verpleeghuizen zonder al te lang uitstel!


Bennie Analbers 17/5/2020

Ik hen mijn vrouw die goed bij haar verstand is voor het laatst 10 weken geleden op 8 maart kunnen bezoeken in haar appartement in het verpleegtehuis. Ze was tor een week geleden nog niet sinds 8 maart buiten geweest, terwijl in de gevangenis dagelijks gelucht wordt. Ze kijkt al 10 weken tegen een blinde muur aan op haar appartement. Verschrikkelijk.
Ik vind het onmenselijk dat ik haar niet mag bezoeken, laat het verpleegtehuis mij testen op het virus, wat ze nu doen is onmenselijk, we hebben al zoveel verdriet dat we gescheiden moeten leven en dan maakt onze regering het alleen moeilijker wat meer verdriet tot gevolg heeft. Ik merk dat mijnvrouw in elk teLefoongesprek hier over begint. Hopelijk is het nu voorbij en niet over 14 dagen, want we moeten verschrikkelijk veel verdriet wegsteken, en kunnen elkaar niet steunen. Als ze aan de telefoon huilt sta ik machteloos, heel erg!


Kreeg ik van mijn ouders 17/5/2020

Rutte, de jonge en consorten moeten zich de ogen uit de kop schamen!!! Asociaal en enkel zakkenvuller HUN familie is veilig en hoeven hun dierbaren niet te missen!!! Dat kromme rot RIVM met hun walgelijke en stompzinnige regels .... sexmaatje mag maar MET BESCHERMING je dierbaren bezoeken niet!!! WALGELIJK deze maatschappij!!! En als dank je we mogen we straks weer stemmen? BAUDET is de man!! Hij regelt GOEDE mondkapjes maar nee Rutte, de jonge en consorten kiezen voor kapjes die zo de prullenbak in kunnen...uiteraard op kosten van de belastingbetaler. Ze moeten zich de ogen uit de kop schamen deze hufters!!!


Miranda heijnekamp 16/5/2020

Vol ongeloof komt net het nieuws bij me binnen dat je als single een sex maatje mag hebben ...het RIVM keurt het goed en heeft groen licht gegeven !
Jonge mensen schijnen huidhonger te hebben , dat ik al 2 maanden op een bankje voor een raam zit te bellen met mijn bejaarde moeder die in 2 jaar tijd haar zoon en man heeft moeten begraven ..2x kanker heeft overleefd in 3 jaar tijd ...daar heeft bijna niemand het meer over....mensen die zoveel hebben meegemaakt ...daar heeft niemand het meer over! Een week voor de locked down is mijn moeder geplaatst in een GGZ instelling ,

DIE mensen hebben HUIDHONGER !
Ik zie haar aftakelen en kan niks doen ,
Ze eet bijna niet meer is 6 kilo afgevallen ...heeft angststoornissen en lijd aan depressies .
De ouderen onder ons hebben meer dan ook liefde aandacht en alle knuffels van de wereld verdient!
Ik verlang zo naar het moment dat ik met haar (met mondkapje handschoenen enz ) kan gaan wandelen ...in de zon een ijsje eten ...thats it ...meer vraag ik niet !
Pfff wat een wereld leven we...personeel werkt onbeschermd ,
Gaan ook naar de supermarkt ,naar de bakker halen hun kids van school enz enz ...afgelopen woensdag is mijn moeders broer begraven ze mocht er niet heen ...overigens alle lof voor de verpleging ze zijn lief voor haar ...dat stelt me iets gerust ...maar kom op Rutte geef ons iets versoepeling ...deze generatie heeft het zo verdient ..


C. J. Van Gastel 16/5/2020

Mijn dochter 19 en haar vriend 21 hebben allebei een beperking. Daarom woont hij op begeleid wonen en zij woont nog thuis. Al die weken hebben ze elkaar alleen via videobellen mogen zien. Hij mag niet eens zelf om boodschappen, met zijn bankpas en pincode doet de begeleiding zijn boodschappen. Deze begeleiding draagt geen mondkapje of handschoenen en houden zich niet aan de 1,5 meter afstand, maar gaan wel elke avond naar hun gezin/huishouden. Vanaf deze week is de dagbesteding van mijn schoonzoon weer open, maar hij mag er niet naartoe omdat daar andere mensen uit andere huishoudens rondlopen die hem zouden kunnen besmetten. Als de bezoekregeling komt voor mantelzorgers dan gaat uiteraard zijn moeder op bezoek. Wanneer zijn mijn dochter en schoonzoon weer samen en mag dit allemaal wel?


klaas 15/5/2020

Mijn vriendin is 48 en ik ben net 50 geworden. Vanwege haar chronische ziekte is mijn vriendin afhankelijk van verzorging die noodzakelijk is, daarom woont zij al jaren (voordat wij een relatie kregen) in een aanleunwoning van een verzorgingstehuis.
Statistisch gezien bestaan wij niet, er wordt zelfs in de handreiking bezoekregeling gesproken over alleen mensen in de laatste levensfase.Mensen die (veel) jonger zijn maar vanwege een noodzakelijke zorgvraag achter slot en grendel zitten bestaan niet.
Ons leven is een hel.


Jan't Hoen 12/5/2020

Zie https://www.facebook.com/HuizeWezup/videos/860558437768905/

Wij hebben twee kamers vrij en bewoners en zorgverleners zijn vrij van het coronavirus. Hier kan je onder de veiligheidseisen naar buiten en uw dierbare ontmoeten.


jose 12/5/2020

moeder is 93 en nog pienter in haar hoofd, ze zit een het verzorgingshuis zegt ik zit in een gevangenis in de oorlog hadden we meer vrijheid dan nu.
In Brabant zitten we al vanaf 16 maart en sommige al vanaf 12 maart opgesloten, Ze begrijpt het allemaal heel goed, maar dit duurt te lang.
En die regeling van een persoon lijkt op discriminatie in families, en als laatste kom je nooit aan beurt.
Ik vraag me af of het wettelijk mag.
Een crimineel word na 24 uur vrijgelaten
Een asiel locatie heeft daadwerkelijk corona en hoeven maar 3 ipv 14 dagen in quarantaine en deze mensen meer dan 8 weken.
Wie wil er na dit nog naar een verzorgingshuis.
Misschien is dit wel het doel vd regering


Daniëlle 11/5/2020

Als er vanaf 25 mei geen versoepeling komt moeten we maar in opstand komen . Dit is echt niet langer houdbaar voor deze mensen . Mijn moeder is zo slecht geworden sinds ze de kinderen niet meer kan zien .. zorg voor beschermingsmiddel en geef het vrij. Rutte met we moeten aan de kwetsbare denken. Er word nu eerst aan de economie gedacht inplaats van de instellingen


Kreeg ik van mijn ouders 10/5/2020

Wat een kromme toestanden!Er zijn landelijke regels MAAR elke zorginstelling mag eigen regels maken.Op een normale vraag krijg je niet eens een fatsoenlijk antwoord,terwijl je dit wel zou moeten mogen verwachten van een professionele zorginstelling.De vraag is niet OF het virus ergens binnenkomt maar WANNEER!De familie is niet welkom maar verplegers en stagaires(??!!)lopen af en aan,de1.5mtr wordt massaal geschonden wat een chaos!Hoe zou men als "professioneel" zorgverlener reageren als hun eigen moeder in een hermetisch afgesloten tehuis zou zitten?Op die vraag hoor je we houden ons aan de regels.Welke regels?Die verzorgers dragen geen beschermende kleding,houden geen afstand en gaan niet in quarantaine terwijl "de regels" dit voorschrijven.Dit vraagt om uitleg meneer de Jonge!!!!Hoe zou U reageren als uw moeder ontoegankelijk voor u in een dergelijke chaos de laatste dagen moet leven?????DIT is waar het om gaat!!!!!


Leentje 9/5/2020

Ook mijn man en ik hebben elkaar al die weken niet Meer gezien (aug 60 j getrouwd)hij vraagt steeds of ik hem op kom halen, en anders loopt hij wel naar huis!. Zorg is geweldig: geen corona geweest,waarom daar Dan geen Bezoekersproef? Hoop er zo op ook voor al die anderen.


Annelies 9/5/2020

Helaas heb ik mijn moeder in een crisissituatie in een verpleeghuis moeten plaatsen. Sinds 24 maart zit ze daar. Ze wordt goed verzorgd maar mist haar familie enorm. In het begin denk je het is beter zo...ze is zo veiliger, maar de emotionele belasting is enorm. Nu het virus langzaam minder wordt, wordt het tijd. Het duurt te lang. Opgesloten zitten in je laatste levensfase is niet humaan. Eerst 25...weer 2 weken wachten...dan geen idee hoeveel en welke. Ik vind het stressvol en kan mijn moeder...die elke dag vraagt...niet vertellen wanneer er een einde komt aan de lockdown.


Anna Veldman- Berben 8/5/2020

Onmenselijk dat ik nu al meer dan 7 weken niet in de nabijheid van mijn man mag zijn na56,5 jaar getrouwd te zijn!
Activiteitenbegeleiders- met thuissituatie 2 personen?- houden zich niet aan de 1,5 m en wassen alleen hun handen: geen beschermende kleding!ONBEGRIJPELIJK!
Norovirus Kerstmis 2019 , nieuwjaar ,verjaardag 31 maart 88, Pasen! 4 feestdagen in je laatste levensfase niet kunnen vieren met je geliefde(n)!zorg dat echtparen weer samen kunnen zijn en mijn man niet in het dossier meer hoeft te schrijven ik voel mij n GEDETINEERDE!


Patricia 7/5/2020

Als ze echt de kwetsbare personen hadden willen beschermen hadden ze vanaf het begin moeten zorgen voor bescherming van het zorgpersoneel. Die zijn tenslotte niet immuun voor het virus! Alle besmettingen zijn via het zorgpersoneel binnen gekomen, want niemand anders kon er komen. Maar is de reactie dan “ze waren buiten beeld”. Ongelofelijk.


roos 7/5/2020

ik begrijp deze reacties heel goed maar als men andere keuzes had gemaakt en de bewoners in grote getallen waren overleden hebben de verpleeghuizen het ook gedaan.
Mijns inziens is hier geen juiste of onjuiste keus het is hoe dan ook een duivels dilemma


Hinde 6/5/2020

Ik zie dat beleid erg gericht is op kleinschalig wonen. Mijn moeder woont in een woonzorgcomplex met eigen appartement. Hier kan met gemak 1,5 mtr afstand gehanteerd worden. Waarom word er geen beleid gemaakt per lokatie. Het ene verpleeghuis is het andere niet. Mijn moeder jaar locatie is gelijk getrokken met verpleeghuizen die kleinschalig zorg bieden en je kunt geen appels en peren vergelijken. Het risico op besmetting bij haar is vele malen kleiner omdat ze geen contact heeft met andere bewoners en de meesten op hun appartement prima kunnen vermaken en zelfstandiger zijn. Hier moet ook apart maatwerk voor worden afgesproken want mijn moeder is van mij afhankelijk als het gaat om schoonmaken appartement. Nu ik er niet mag komen begint het te versmeren. ze krijgt maar 30 min. per week schoonmaak. Hier raakt ze gestresst van. Wanneer kom je weer op de koffie... en nog geen perspectief. Nee, dit beleid is nog steeds erg onmenselijk en niet op de maat !!


Anne 6/5/2020

Als mantelzorger verlang ik er niet alleen naar om mijn broer weer te bezoeken, maar ook om zijn haar te knippen goed te scheren en teennagels te verzorgen. De verzorging doet dat niet hoor! Heel pijnlijk om te zien hoe iemand er na 2 maanden zonder goede verzorging uitziet.


Anne Alink 6/5/2020

Welke verpleeghuizen doen mee aan de pilot?


Riekje Hammink 6/5/2020

Ik ben dochter van moeder in Verpleegtehuis, en vind dat het echt allemaal te lang duurt. Ik zie dat mijn moeder steeds ongelukkiger wordt ondanks bezoekjes voor het raam. De kwaliteit van de dagen is belangrijker dan de lengte van de dagen...vind ik. Ze snakken naar familie om zich heen.


Willeke 6/5/2020

Ik ben manterzorger/contactpersoon van mijn moeder en wil dus weten welke verpleeghuizen open gaan


Frank 6/5/2020

Hallo, waar kan ik vinden welke verpleeghuizen mee doen met de test?


Wendy 6/5/2020

Fijn dat er in ieder geval een begin is gemaakt voor een bezoekregeling voor deze doelgroep. Maar helaas is er nog een doelgroep die vergeten wordt inmijn ogen, namelijk de gehandicaptenzorg, vele hebben daar ook geen idee waarom ze geen bezoek krijgen, zij kunnen dit net als mensen met dementie niet begrijpen. Vaak uit zich dat in onverstaanbaar gedrag, en heel triest is om te zien omdat je het ze niet kunt uitleggen.


Dea van der Veen 3/5/2020

Mijn moeder woont in een verzorgingstehuis, waar geen corona is geweest... Deze huizen kunnen toch meedoen ad pilot. Ik vind het schrijnend dat alles zo lang moet duren, het middel is erger dan de kwaal, er zijn mi vele mogelijkheden.
Deze groep is geestelijk erg kwetsbaar!!!


Cookies op de website van Zorg voor Beter

Zorg voor Beter gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Ik ga akkoord met het plaatsen van cookies (inclusief tracking cookies).
Niet akkoord en lees meer