Toon zoekbalkToon menu

Kennisplein voor verpleging, verzorging, zorg thuis en eerste lijn
Werkplezier

Aan de slag met De OntregelBlik

Dragen registraties in jouw organisatie bij aan betere zorg en meer werkplezier? Als dat niet zo is, dan zijn de registraties vast een last, waardoor jij en je collega's meer regeldruk ervaren. De OntregelBlik helpt om regeldruk te verminderen. Een aanpak die voor en met het veld ontwikkeld is en die samen met dezelfde praktijk wordt doorontwikkeld. Start vandaag nog en zorg voor minder regeldruk, meer werkplezier en betere zorg!

Eén OntregelBlik, zeven onderwerpen

De OntregelBlik bestaat uit praktische werkvormen en handvatten die zijn verdeeld over verschillende onderwerpen, die je in onderstaande tegels terugziet. Bepaal welk onderwerp bij jouw organisatie past door je af te vragen waar jullie staan als het gaat om regeldruk verminderen. Sta je aan het begin en weet je nog niet waar winst te behalen is? Of ben je al gericht op zoek naar oplossingen? Door deze vragen te beantwoorden weet je welke werkvormen, handvatten en leerzame ervaringsverhalen je verder helpen. 

Er is geen vaste volgorde, je kunt de onderwerpen dan ook los van elkaar gebruiken. Passend bij de fase waarin jouw organisatie zich bevindt. Bekijk het routekaartje van de OntregelBlik (pdf).

Klaar voor de start?!

Heeft je organisatie zicht op de oplossingen om regeldruk blijvend te verminderen? Ontdek hoe je dit met succes doorvoert en zo duurzaam ontregelt.
 
Klaar voor de start?!

Regeldruk in kaart brengen

Registraties die niet zinvol lijken, leiden vaak tot regeldruk. Met deze hulpmiddelen kom je erachter waar de regeldruk nu écht vandaan komt. 
Lees verder

Kritisch kijken naar registraties

Sluit de (nieuwe) regel of registratie aan op de zorgbehoefte? Dragen alle registraties bij aan persoonsgerichte zorg? Ontdek met je team hoe je kritisch kijkt naar wat wel en niet bijdraagt aan goede zorg.
Lees verder

Ruimte voor leren en luisteren

Wat nou als je regeldruk kan voorkomen? Door beter te luisteren naar zorgprofessionals, creëer je regels en beleid die bijdragen aan hun praktijk.
 
Lees verder

Weten wat je moet registreren

Ga aan de slag om nut en noodzaak van registraties voor goede, veilige zorg te ontdekken. Kom erachter welke (zelfopgelegde) registraties je kunt opruimen of veranderen!
Lees verder

Ervaar de meerwaarde

Ervaren zorgprofessionals de registraties als relevant? Het werkt motiverend als ze echt bijdragen! Lees hier wat helpt om de meerwaarde duidelijker te krijgen.
 
Lees verder

Werkprocessen en digitale systemen

Biedt je organisatie heldere werkprocessen en gebruiksvriendelijke digitale systemen? Want die dragen bij aan een goed registratieproces én maken het werk makkelijker. Ontdek hoe je ze slimmer inzet. 
Lees verder
Wil je reageren op Zorg voor Beter? Lees dan eerst de spelregels door.