Toon zoekbalkToon menu

Kennisplein voor verpleging, verzorging, zorg thuis en eerste lijn

In het zorgdossier verzamel jij alle relevante informatie over jouw cliënt. Zo leg je in het zorgleefplan afspraken vast en staan hierbij vragen, behoeften of doelen van de cliënt centraal. Ook worden hier de acties, voortgang en evaluaties genoteerd. Door methodisch te werken sluit de zorg steeds goed aan bij de behoefte van de cliënt.

Veelgestelde vragen

Meer weten? Bekijk dan de antwoorden op veelgestelde vragen van de website Zorgleefplanwijzer.nl.

Bekijk de antwoorden

Bekijk de drie nieuwe animaties

Wil je meer weten over het zorgdossier én methodisch werken, rapporteren of de zorgleefplanbespreking? Bekijk dan de drie nieuwe animaties.
Bekijk de animaties

Materialen

Aan de slag met het zorgdossier? Bekijk dan deze hulpmiddelen. Ga bijvoorbeeld aan de slag met de tool 'hoe ziet mijn dienst eruit'? Of bekijk drie animaties over het zorgdossier over methodisch werken, rapporteren en de zorgplanbespreking. 
Lees verder

Wet- en regelgeving

Voor het werken met het zorgdossier zijn er wettelijke kaders. Welke wettelijke kaders zijn er eigenlijk? Wat betekenen deze voor jouw dagelijks werk? 
Lees verder

Inspiratiebox

Bekijk 50 inspirerende voorbeelden en instrumenten die helpen cyclisch en systematisch te werken volgens de Plan, Do, Check en Act-cyclus (PDCA).

Ga naar de inspiratiebox

Tips mantelzorger

Mantelzorgers kennen een cliënt meestal lang, zijn met hem vertrouwd en zorgen ervoor dat hij zoveel mogelijk het leven kan leiden zoals hij of zij dat gewend is. Belangrijk dus om de input van hen mee te nemen in het zorgleefplan. Maar hoe doe je dat? Lees de tips!
Lees verder

Gerelateerde thema's: